Äänestäjien viesti oli selvä

Etusivu,Kannanottoja ja aloitteita

Eurovaalitulos oli monin tavoin hätkähdyttävä. Äänestäjien viesti ei ainakaan jäänyt epäselväksi. Suomessa torpattiin laita- ja äärioikeiston nousu valtaan päättäväisesti. Vasemmistoliiton ja Li Anderssonin huima tulos ja samaan aikaan perussuomalaisten romahdus kertovat, että kansa haluaa jotain muuta kuin riitaa ja repimistä, leikkauksia ja katteettomia letkautuksia. Tämä on hyvä asia kaikille vasemmistolaisesti ajatteleville puoluekannasta riippumatta.

SDP:n kannatus valtakunnan tasolla nousi vuoden 2019 eurovaaleista 0,2 prosenttiyksikköä ja oli 14,9 %. Joensuussa SDP:n kannatus oli valtakunnan tasoa parempi, 19,5 %, ja nousua edellisten eurovaalien kannatukseen oli 2,1 prosenttiyksikköä. Joensuussa SDP:n viesti tavoitti äänestäjät siis paremmin kuin maassa keskimäärin. Yhdistyksen oma ehdokas Emilia Kangaskolkka keräsi 3 472 ääntä, joista Joensuusta 1057. Tätä voi pitää hyvänä tuloksena ensikertalaiselle yhden vaalipiirin vaaleissa.

Joensuun Työväenyhdistys jatkaa edelleen määrätietoista työtään tasa-arvon puolesta ja eriarvoistavaa politiikkaa vastaan.